ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα – Μαγιορκίνης: Υπάρχει βελτίωση αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη

Κρούσματα σήμερα – Μαγιορκίνης: Υπάρχει βελτίωση αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη

Για πρώτη φορά έκανε λόγο και για ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την απόδοση των μέτρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, εμφανίστηκε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη», επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος τονίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, αν και όπως είπε το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλό.

Μάλιστα, για πρώτη φορά έκανε λόγο και για ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων. «Η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το φορτίο ωστόσο παραμένει εξαιρετικά βαρύ, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη», είπε.

Σε παγκόσμια κλίμακα

«Η πανδημία covid-19 ξεπερνάει πλέον τις 59 εκατομμύρια διαγνώσεις ενώ ο ρυθμός διαγνώσεων σταθεροποιήθηκε περίπου στις 650 χιλιάδες ανά ημέρα, σε παγκόσμια κλίμακα» σημείωσε ο καθηγητής Iατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από Sars-cov2 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας, με περισσότερους από 11 χιλιάδες θανάτους ανά ημέρα» προσέθεσε.

«Στην Ευρώπη η επιδημία έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας με 15,5 εκατομμύρια διαγνώσεις, πλέον δείχνει κάποια σημάδια υποχώρησης με τον ρυθμό των νέων διαγνώσεων να φαίνεται ότι υποχωρεί σταδιακά» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης αναφέροντας ενδεικτικά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, ως χώρες στις οποίες οι νέες διαγνώσεις έχουν υποχωρήσει ή σταθεροποιηθεί.

«Σε όλες τις χώρες ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός. Σε επίπεδα 3-4 χιλιάδες ανά ημέρα συνολικά στην Ευρώπη και λογικά θα ακολουθήσει την τάση της πτώσης των διαγνώσεων σε 10-14 ημέρες» τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Ρoή Ειδήσεων