ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τεστ κορονοϊού μέσα από το αυτοκίνητο στη Γλυφάδα - Τι λέει ο δήμαρχος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τεστ κορονοϊού μέσα από το αυτοκίνητο στη Γλυφάδα - Τι λέει ο δήμαρχος
Λευτέρης Παρτσάλης

Κορονοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στην περιοχή της Γλυφάδας.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Τα τεστ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15).

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από τους κατοίκους της περιοχής, ούτως ώστε να εξακριβώσουν εάν αποτελούν ή όχι κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα κρούσματα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα, μέχρι αυτή την ώρα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 250 τεστ αλλά συνεχώς έρχονται νέα αυτοκίνητα, για να κάνουν τον δωρεάν ελεγχό τους.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «τα τεστ κορονοϊού πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ πρόκειται για μία διαδικασία η οποία έχει ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή.»

Τι είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας:

Οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους που επιθυμούν να υποβληθούν σε τέτοιο τεστ υποχρεούνται να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους αλλά και να έχουν στείλει τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση.

Επιτρέπονται μέχρι δύο ενήλικες σε κάθε αυτοκίνητο (περισσότερα άτομα επιτρέπονται μόνο αν είναι παιδιά).

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό