ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Κορονοϊός: Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν από τις 9.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό - Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου (28/11) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, στον Πρωθυπουργό χάρισαν και δώρα, συγκεκριμένα μία χειροτεχνία που έφτιαξαν παιδιά και ένα βιβλίο.

«Το σύστημα υγείας πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Θα έχει την αμέριστη στήριξη και την προσωπική μου φροντίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε μία από τις συνομιλίες που είχε και επισήμανε ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε, «ήδη έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους του νοσοκομείου για τη «σπουδαία δουλειά» που κάνουν και τόνισε ότι «όλη η κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό». «Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες», υπογράμμισε.

«Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες», επισήμανε και υπογράμμισε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο», το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο», είπε επίσης.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη συνομιλία που είχε με το προσωπικό που τον υποδέχτηκε, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

«Είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό», τόνισε επίσης και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν στο Ιπποκράτειο 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μίλησε, δε, και με ασθενή που νόσησε από κορονοϊό.

Επόμενοι σταθμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έτσι «λαδώνει» τους Ευρωπαίους – Μοιραία για τον Ελληνισμό η Ε.Ε. της Γερμανίας