ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου: Υπάρχουν περιοχές που «βράζουν» - Γι’ αυτό δεν ανοίγουν τα σχολεία

Παπαευαγγέλου: Υπάρχουν περιοχές που «βράζουν» - Γι’ αυτό δεν ανοίγουν τα σχολεία
INTIME

Κρούσματα σήμερα: «Από τα 1.251 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 243 στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, στο Κιλκίς καταγράφηκαν 102».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ακολούθως μίλησε για την απόφαση της Αγγλίας να «τρέξει» το ζήτημα του εμβολιασμού, καθώς έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ενέκρινε το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας καταγράφουν οι επιστήμονες, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου μπορούμε να πούμε ότι ο τόπος ακόμα βράζει».

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως παρατηρείται μείωση στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει διατήρηση της πίεσης του συστήματος υγείας λόγω των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

«Τα σχολεία αποφασίσαμε να μην ανοίξουν γιατί η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε και δεν θέλαμε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα και γιατί κρίναμε ότι με 7 ημέρες με ανοιχτά σχολεία έως τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα προσφέρει περισσότερα απ' όσα θα διακινδυνεύαμε», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Τέλος, επισήμανε ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλειστό χώρο είναι αρκετός για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.251 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 89 θάνατοι σε 24 ώρες, 600 οι διασωληνωμένοι