ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πόσο έχουν μειωθεί τα επιδημιολογικά φορτία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Πόσο έχουν μειωθεί τα επιδημιολογικά φορτία σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Intime News

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή σε όλη την Ελλάδα σε επιδημιολογικό φορτίο

Μείωση των ενεργών κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«Υπάρχει μείωση ενεργών κρουσμάτων, αλλά η συρρίκνωση είναι μικρότερη από τις δυο προηγούμενες βδομάδες», ανέφερε ο κ΄Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι υψηλός και βρίσκεται σε επίπεδο τελών Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη έχει υπάρξει επιβράδυνση 7-8% στην Αττική, ενώ μεγαλύτερη είναι στη Θεσσαλονίκη που φτάνει το 25%.

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή σε όλη την Ελλάδα σε επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως επανέλαβε το ενεργά κρούσματα διατηρούνται και στις δύο περιοχές κάτω από τη μονάδα όσον αφορά τον δείκτη επιδημιολογικής παρατηρήσης RT.

Παρατήρησε ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ' αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.251 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 89 θάνατοι σε 24 ώρες, 600 οι διασωληνωμένοι