ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχέδιο «Ιπποκράτης»: 3.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα θα φρουρούν τα εμβόλια

Κορονοϊός - Σχέδιο «Ιπποκράτης»: 3.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα θα φρουρούν τα εμβόλια
Intime News

Η επιχείρηση θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τη στιγμή που θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer

Εν αναμονή των πρώτων 300 χιλιάδων δόσεων εμβολίων που θα φτάσουν εντός του μήνα στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται για τη μεταφορά και τη φύλαξη των εμβολίων.

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης» προβλέπει δρακόντεια μέτρα για την αυστηρή φύλαξη των αποθηκών όπου θα τοποθετηθούν αρχικά τα εμβόλια αλλά και των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Η επιχείρηση θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τη στιγμή που θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer.

Αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύσουν τα ειδικά φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμβόλια σε εφτά μεγάλες αποθήκες σε βόρεια και νότια Ελλάδα, ενώ αστυνομική συνοδεία θα υπάρχει και για τη μετέπειτα μεταφορά των εμβολίων στα 750 εμβολιαστικά κέντρα.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τους καταψύκτες που θα διατηρούν τα εμβόλια στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Τα επόμενα 24ωρα το σχέδιο «Ιπποκράτης» θα πάρει την τελική του μορφή, ενώ την επιχείρηση θα επιβλέπει «ομάδα εμβολίου» με έδρα το κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδέσμους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και το Λιμενικό.

Το συγκεκριμένο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι θα στηθεί το «στρατηγείο» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εκεί η «ομάδα εμβολίου» θα υποδέχεται δεδομένα από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας προκειμένου να υπάρχει κεντρική εικόνα για την εξέλιξη της επιχείρησης εμβολισμού του πληθυσμού. Στο «στρατηγείο» αυτό θα γίνεται ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και θα λαμβάνουν χώρα οι αποφάσεις για τυχόν έκτακτες τροποποιήσεις του σχεδίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι σκότωσαν 86χρονο για 200 ευρώ