ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Προκλητικός στην απολογία του ο γραμματέας, «πολιτική η δίωξή μου»

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Προκλητικός στην απολογία του ο γραμματέας, «πολιτική η δίωξή μου»

Προκλητικός εμφανίστηκε στην απολογία του για την υπόθεση κατασκοπείας ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Ο 35χρονος γραμματέας στις περισσότερες από δύο ώρες της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση συνιστά πράξη καθαρά πολιτική και όχι προσωπική, προκύπτουσα απλά και μόνο από τη θέση που κατέχει στο Προξενείο της Τουρκίας, με στόχο να δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών!

Όπως και προανακριτικά αφού αναφέρθηκε στην οικογενειακή του κατάσταση, στις σπουδές του και στην απασχόλησή του στο προξενείο, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και μάλιστα «επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων του».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για ένα έτος από τον 8ο μήνα του 2008 έως τον ίδιο μήνα του 2009 και περιγράφει ακολούθως πως απασχολείται από 8ετία ως γραμματέας στο προξενείο με καθήκοντα και διερμηνέα.

Τόνισε ακόμη ότι συνοδεύει τον πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις και είναι ο σύνδεσμός του ουσιαστικά με τις αρχές και τους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τον 56χρονο ναυτικό υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, ότι οι σχέσεις τους, που αναπτύχθηκαν όχι από δική του πρωτοβουλία αλλά του συγκατηγορούμενού του, είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του.

Μιλούσαν, όπως διατείνεται, για οικογενειακά τους θέματα, για την μηχανοκίνηση και το φαγητό αλλά και για την… πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι ερωτήθηκε γιατί απέστειλε στον 56χρονο πακέτο συνομιλίας κινητής τηλεφωνίας και αποκρίθηκε ότι το έκανε για να έχουν φιλικές επαφές.
Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι είναι άτομο χαμηλών τόνων και ότι διάγει μια ήρεμη ζωή.

Τόσο ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου όσο και ο 56χρονος μάγειρας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέσσερις και σήμερα για τις πρώτες δόσεις του εμβολίου- Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών