ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά - Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν

Κορονοϊός: Πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά - Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν
Intime News

Lockdown: Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά θα περάσουμε φέτος, καθώς δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση των ισχυόντων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονoϊού.

Έτσι, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχει άκρως οικογενειακό χαρακτήρα, με το ρεβεγιόν να γίνεται το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο ρεβεγιόν, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19.

«Κατανοούμε την κόπωση που υπάρχει και αντιλαμβανόμαστε την αδημονία των συμπολιτών μας να υπάρξει άρση των μέτρων το ταχύτερο δυνατό. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σταδιακά άρση κάποιων μέτρων, με συγκεκριμένο σχέδιο και λαμβάνοντας όπως πάντα υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Μάλιστα, αφού ευχήθηκε «καλή χρονιά με δύναμη και με υγεία για όλους», υπογράμμισε την ανάγκη για τήρηση όλων των μέτρων «με προσήλωση, κάθε μέρα - και την Πρωτοχρονιά - για να μην απωλέσουμε ό,τι πετύχαμε τα Χριστούγεννα, ό,τι καταφέραμε με υπομονή και επιμονή μέχρι σήμερα».

Πρωτοχρονιά με τα ίδια μέτρα

Σε... ρυθμούς Χριστουγέννων θα γιορτάσουμε και την Πρωτοχρονιά, καθώς δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Και την Πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ, χωρίς εξαίρεση, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
  • Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό "6".

Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες

Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών, τηρουμένης της αναλογίας του 1 ατόμου ανά 15 τ.μ. με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση.

Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 7 περιοχές της Ελλάδας που ανησυχούν τους ειδικούς - Η έκκληση Χαρδαλιά