ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Τότε θα ξέρουμε εάν τις γιορτές πήγαν όλα καλά

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Τότε θα ξέρουμε εάν τις γιορτές πήγαν όλα καλά

Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη – Σύμφωνα με την ίδια το άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να γίνει υπό όρους και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Τον προβληματισμό της εξέφρασε η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως τα αποτελέσματα αυτών θα τα δούμε σε 15 ημέρες από τώρα.

«Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες, ελπίζουμε να μην επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο όπου υπάρχει τέτοιου είδους συνωστισμός, υπάρχει και αύξηση των κρουσμάτων. Το φοβόμουν αυτό. Το περίμενα πως θα γίνει αυτές τις ημέρες. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 15 ημέρες από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρας, η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, ανέφερε: «Τα σημερινά κρούσματα είναι καλά. Δεν μπορούμε όμως να κρίνουμε με μια ημέρα το τι μπορεί να γινεί. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και τα κρούσματα είναι από 400-600 τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς».

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 597 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.447 , εκ των οποίων 52,3% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.430 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.491 (29,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 429 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Εξ αυτών, 287 (66,9%) είναι άνδρες. To 78,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 893 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν 43 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.895 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 429 διασωληνωμένοι, 43 νεκροί και 597 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ