ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Δεν αποκλείονται νέα σκληρά μέτρα στην Αττική

Lockdown: Δεν αποκλείονται νέα σκληρά μέτρα στην Αττική

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, παρά το δίμηνο lockdown, ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ειδικούς, καθώς τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ η πρωτεύουσα κρατάει τα... σκήπτρα στις μολύνσεις.

Αν και οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα για το άνοιγμα των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, που ίσχυε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, και για την επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια, ωστόσο υπάρχει πάντα το σενάριο για νέα πιο σκληρά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Μία από τις περιοχές που έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι και η Αττική, και κυρίως η δυτική Αττική. Μάλιστα, οι φόβοι των λοιμωξιολόγων της επιτροπής του Υπ. Υγείας είναι ότι η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας επιδεινωθεί περισσότερο, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου παρατηρήθηκε χαλάρωση.

Αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα και πίεση του Συστήματος Υγείας, το οποίο δείχνει τις τελευταίες ημέρες μία μικρή αποσυμφόρηση, με τους διασωληνωμένους να είναι λιγότεροι από 400. Ωστόσο, ένα τρίτο κύμα θα είναι καταστροφικό για το ΕΣΥ.

Έτσι, λοιπόν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για λήψη σκληρότερων μέτρων και αυστηρότερου lockdown για την περιοχή της Αττικής

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε σήμερα:

Κορονοϊός: Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών