ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρό lockdown στο Δύστο Εύβοιας – Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς στο Newsbomb.gr

Σκληρό lockdown στο Δύστο Εύβοιας – Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς στο Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΈκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας απευθύνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα των περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και μετά από εισήγηση των τοπικών αρχών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας, ανακοίνωσε σήμερα (22/01) πως από αύριο το πρωί στις 6 και ως την 1 Φεβρουαρίου, ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον οικισμό Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Επιπλέον ο Νίκος Χαρδαλίας, στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε έντονη ανησυχία τόσο για την Χαλκίδα όσο και για κοντινές περιοχές όπως η Αρτάκη, οι οποίες παρουσιάζουν αυξητική τάση κρουσμάτων με τον κ. υφυπουργό να «κρούει καμπανάκι» για αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού και φυσικά οδηγηθούμε σε τοπικά lockdown.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε πως το πιο σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι να συγκροτήσουμε μια ισχυρή συμμαχία με κάθε οικογένεια, με κάθε πολίτη.

«Η εφαρμογή επιπλέον μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας στη Βοιωτία και τον οικισμό του Δύστου μας προφυλάσσει από αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο. Το ζητούμενο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι να συγκροτήσουμε μια ισχυρή συμμαχία με κάθε οικογένεια, με κάθε πολίτη. Όλοι μαζί να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, για να βγούμε νικητές και με τις λιγότερες απώλειες από αυτή τη μάχη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ερωτησή μας σχετικά με αν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές που επισήμανε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης σχολίασε, «συνεργαζόμαστε και στην πράξη, αφού έχουμε συγκροτήσει ειδική Ομάδα Διαχείρισης Covid-19. Παρεμβαίνουμε άμεσα στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές και προχωρούμε σε ελέγχους του πληθυσμού με rapid tests, για να έχουμε γρήγορα τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας πραγματοποιήσαμε 500 περίπου rapid tests την τελευταία περίοδο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Λύκεια – Γυμνάσια: Αυτή είναι η απόφαση – Δείτε πότε ανοίγουν