ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test σήμερα - Δείτε σε ποιες περιοχές

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test σήμερα - Δείτε σε ποιες περιοχές
IN TIME

Νέοι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) θα γίνουν σήμερα Πέμπτη και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

Οι δωρεάν έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στον Πεντάλοφο και στη Νεοχωρούδα, αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα στον Πεντάλοφο στο κτήριο του Συνεταιρισμού και την Κυριακή στη Νεοχωρούδα στο κτήριο της Κοινότητας, από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσω της δράσης drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) στους πολίτες.

Διευκρινίζεται ότι τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), ενώ θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

• Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) για την μετακίνηση τους με τον κωδικό 1 στο 13033.

• Θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς επίσης και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, θα διατεθούν κλιμάκια δημοτικών υπαλλήλων. Επίσης, εάν χρειαστεί θα συνδράμει το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αττική και μεταλλάξεις φέρνουν νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια

Ροή Ειδήσεων