ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Θωμαΐδης: Αύξηση έως και 200% δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Κορονοϊός- Θωμαΐδης: Αύξηση έως και 200% δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Ιδιαίτερα αυξημένο το ιικό φορτίο στην πιο πολυπληθή περιοχή της Ελλάδας - Φόβοι για εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Ανησυχητικά ήταν τα όσα ανέφερε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο MEGA, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στα λύματα της Αττικής παρατηρείται αύξηση ιικού φορτίου γι αυτή την εβδομάδα έως και 200%.

Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει παρουσιαστεί μια απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική, η οποία μάλιστα συγκρίνεται με αυτή του περασμένου Νοεμβρίου.

«Από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδης στην Αττική υπάρχει πλέον εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού τονίζοντας «εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται για την Αττική – Πιο αυστηροί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα

Ροή Ειδήσεων