ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Κόφτης» στην επιλογή 6 στο 13033 τα Σαββατοκύριακα;

Lockdown: «Κόφτης» στην επιλογή 6 στο 13033 τα Σαββατοκύριακα;

Σήμερα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι του υπ. Υγείας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Υπάρχουν, ωστόσο, διχογνωμίες για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις το σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι ο περιορισμός στην κινητικότητα των πολιτών τα Σαββατοκύριακα και συγκεκριμένα στον κωδικό 6 του sms στο 13033. Να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κατάχρησης του συγκεκριμένου κωδικού. Μάλιστα, υπάρχουν ανησυχίες και για αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καιρός θα είναι πολύ καλός με υψηλές θερμοκρασίες και οι πολίτες μπορεί να αλλάξουν δήμο και να συνωστιστούν στις παραλίες.

Προς το παρόν για την Αττική προκρίνεται το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Όποιες αποφάσεις και να ληφθούν, θα ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Όχι» σε αυστηρό lockdown - Ποιες οι εισηγήσεις της επιτροπής - Το σχέδιο για την Αττική