ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Προσοχή! Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αττική

Κακοκαιρία Μήδεια: Προσοχή! Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αττική

Κακοκαιρία: Σε πλήρη επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα φέρει χιόνι και στην Αθήνα.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκα και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία.

Ο κρατικός μηχανισμός στην Αττική βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας βρίσκονται αλατιέρες και εκχιονιστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα

Xιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα δυτικά, μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και σε πολλές περιοχές ολικός.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη να σημειώνεται στην αρχή της ημέρας. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ -4 και μηδέν βαθμούς κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Στεφανίδη για εμβολιασμό: Δεν βγάζει κανένα νόημα, δεν δημιουργείται έτσι η ανοσία