ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έτσι δεν θα παγώσουν τα υδραυλικά - Τι να προσέξετε

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έτσι δεν θα παγώσουν τα υδραυλικά - Τι να προσέξετε

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που φέρνει η κακοκαιρία «Μήδεια» μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα υδραυλικά των κτηρίων.

Ο σημαντικότερος κίνδυνος είναι να παγώσουν τα υδραυλικά.

Όπως εξηγούν οι υδραυλικοί το πρόβλημα δημιουργείται καθώς παγώνει το νερό μέσα στις εξωτερικές υδραυλικές σωληνώσεις και μπλοκάρει η ροή του νερού ή ακόμα, λόγω του μεγαλύτερου όγκου του πάγου σε σχέση με το νερό, σπάνε οι σωλήνες νερού.

Τι να κάνετε αν οι σωλήνες νερού παγώσουν

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα με την υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού σας τότε πρέπει αμέσως να καλέσετε υδραυλικό για να θερμάνει τις σωληνώσεις και να αποκατασταθεί γρήγορα και άμεσα η βλάβη.

Μια πρόχειρη λύση για να μην προκληθεί βλάβη και να μην παγώσουν οι σωληνώσεις, είναι να αφήσετε μία βρύση ανοιχτή και να στάζει λίγο νερό.

Αυτό όμως θα πρέπει να το κάνετε πριν ξεκινήσει η μεγάλη παγωνιά και το νερό δεν έχει γίνει πάγος μέσα στις σωληνώσεις. Μάλιστα επιβάλλεται να αφήσετε τη βρύση να στάζει όλη νύχτα σε περίπτωση που έχουμε παγετό, γιατί το νερό παγώνει μέσα στις σωληνώσεις ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο το τρικ αυτό μπορεί και να μην λειτουργήσει σε περίπτωση που επικρατούν δραματικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε περίπτωση, δε, που δεν έχετε νερό επειδή έχει παγώσει το υδρόμετρο εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή σας, τότε μία πρώτη λύση είναι να ρίξετε σιγά-σιγά λίγο χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα στις σωληνώσεις) δεξιά και αριστερά από το υδρόμετρο (προσοχή μην ρίξετε νερό πάνω στο μετρητή).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα από το χιονιά - Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας