ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το 112 - Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κακοκαιρία Μήδεια: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το 112 - Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Unsplash

Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας μέχρι τις 19.00 - Τι λέει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για το 112.

Δόθηκε ήδη από την Τροχαία στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, που όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, θα δοθεί για έξι ώρες, από τις 13.00 έως τις 19.00 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο, μέχρι τις 19.00 αύριο, καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου και με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών, των συναρμόδιων φορέων, αλλά και περιφερειαρχών, κυρίως της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, και συζητήθηκαν ακριβώς τα ζητήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας των πολιτών, του ανεφοδιασμού της αγοράς, αλλά και η διασφάλιση της ροής των εμβολιασμών.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη έκανε και ειδική αναφορά στο 112, καθώς υπήρξαν κριτικές ότι δεν χρησιμοποιήθηκε τονίζοντας ότι «είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και μόνο» και ανέφερε ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί για κάθε απόφαση έγκαιρα, από τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το 112, ο υφυπουργός ανέφερε: «Επειδή ακούγονται διάφορες κριτικές, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο: Το 112 δεν είναι εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και μόνο. Στις 06.08 το πρωί, είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματα τους ή την εθνική οδό. Άρα συντεταγμένα παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Τροχαίας και όλα θα πάνε καλά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική