ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν το απόγευμα της Τρίτης οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις επόμενες κινήσεις, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι «πολεμικό».

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία προκαλούν ανησυχία, με τους λοιμωξιολόγους να επεξεργάζονται μια σειρά από νέα σκληρά μέτρα, καθώς το ιικό φορτίο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα, μόνο στην Αττική ανακοινώθηκαν 1.159 νέα κρούσματα, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα μειώνονται δραματικά. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι σε όλη την Ελλάδα είναι 422.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα έκτακτα μέτρα, τα οποία επεξεργάζονται οι ειδικοί, εκτός από την απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική, είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να ισχύει από τις 9 και όχι από τις 6.

Μάλιστα, αρκετοί λοιμωξιολόγοι θέλουν τα νέα μέτρα να έχουν ισχύ από αύριο.

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr για τις μετακινήσεις

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθούν, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική τα οποία αφορούν συγκεκριμένα τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Με άλλα λόγια, δεν θα μπορεί κανείς να μετακινείται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Συγκεκριμένα καθώς η κατάσταση στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr σκοπεύουν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή επιπλέον περιοριστικά μέτρα για να υποχωρήσει το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο επίκεντρο βρίσκεται η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδες από τους πολίτες προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα ενώ μίλησε και για «έξυπνες λύσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.353 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 23 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 422 οι διασωληνωμένοι