ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα - Κάτω από 4% η θετικότητα

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα - Κάτω από 4% η θετικότητα

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνεται και στους αναθεωρημένους χάρτες, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η μισή Ελλάδα έχει πλέον χρωματιστεί με «κόκκινο».

Τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150. Τα νούμερα συνεχίζουν να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος έχει βαφτεί πορτοκαλί.

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο κόκκινο.

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας παραμένει ολόκληρη στο «πράσινο», την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό το 2018