ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία λόγω του νέου σεισμού

Τρίκαλα: Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία λόγω του νέου σεισμού

Ανάστατοι οι κάτοικοι από την νέα ισχυρή δόνηση

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία στα Τρίκαλα με απόφαση του δημάρχου Τρικκαίων για λόγους ασφαλείας, έπειτα από την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε απόψε στην περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών ώστε τα σχολικά συγκροτήματα να επανεξεταστούν εκ νέου από μηχανικούς για τυχόν ζημιές.

Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ανέφερε πως τις επόμενες ώρες θα μεταβεί κλιμάκιο στην περιοχή της Θεσσαλίας που έχε πληγεί από τους αλεπάλληλους σεισμούς.

Το κλιμάκιο θα έχει επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και θα αναχωρήσει για την ευρύτερη περιοχή το ταχύτερο δυνατό. Η αποστολή του κλιμακίου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συνεχείς έλεγχοι της Πυροσβεστικής για ζημιές ή τραυματισμούς

Δεν υπάρχει καμία αναφορά μέχρι στιγμής για ζημιές σε σπίτια ή κάποιο τραυματισμό στο Μεσοχώρι ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν αναφερθεί καταπτώσεις μεσότοιχων σε σπίτια που έχουν υποστεί ήδη ζημιές.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν ελέγχους στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από το νέο σεισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λέκκα για Ελασσόνα: Ήταν νέος σεισμός, πιθανός και μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας