ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εστία κορονοϊού σε κλινική στην Κυψέλη

Νέα εστία κορονοϊού σε κλινική στην Κυψέλη
Intime News

Δώδεκα κρούσματα κορoνοϊού εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική ηλικιωμένων στην Κυψέλη.

Οι 12 ηλικιωμένοι μάλιστα μεταφέρθηκαν χθες στον Ευαγγελισμό, με συμπτώματα κορoνοϊού, προκαλώντας «έμφραγμα» στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Mega.

Όλοι οι εργαζόμενοι εφαρμόζουν πλέον αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ ο ΕΟΔΥ θα κάνει νέους ελέγχους εντός της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ και καταγράφηκαν μέχρι τις 06 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από αυτά, τα 1.153 καταγράφηκαν στην Αττική, η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις περιφέρειες.

Ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας εξακολουθεί να είναι η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, έχοντας 288 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Εξίσου προβληματική η κατάσταση και στον Πειραιά, ο οποίος είχε 199 κρούσματα, με τον Δυτικό Τομέα Αθηνών να φτάνει τα 186.

Υψηλό αριθμό κρουσμάτων, επίσης, για ένα ακόμα 24ωρο κατέγραψε και η Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα είχε 247 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και η Αχαΐα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 106 νέες μολύνσεις για την περιφερειακή ενότητα, ενώ η Λάρισα και η Φθιώτιδα ακολουθούν με 72.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά δώρων σε όλες τις συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι