ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ποιο άνοιγμα; Απογοητευτικά τα στοιχεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ποιο άνοιγμα; Απογοητευτικά τα στοιχεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άνοιγμα των δραστηριοτήτων την ώρα που η πανδημία οργιάζει στην Ελλάδα - Στα όριά τους τα νοσοκομεία με τις ΜΕΘ να σπάνε κάθε ρεκόρ διασωληνωμένων - Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Το πρωί επιδιδόμαστε σε σενάρια επί σεναρίων για το πότε θα επαναλειτουργήσουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία και το απόγευμα έρχεται η ψυχρολουσία.

Μπορεί ορισμένοι να περιμένουν πώς και πώς την επαναφορά της ζωής μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απογοητευτικά και όπως φαίνεται μάλλον η κυβέρνηση θα πατήσει και πάλι «φρένο».

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ είναι δραματικά για μια ακόμη μέρα, με τον αριθμό κρουσμάτων να είναι σήμερα 1.533. Πρόκειται σαφώς για απογοητευτικό νούμερο, μιας και τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν κοντά στις 10.000.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του συστήματος υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ διαρκώς μειώνονται. Την Τρίτη (16.03) ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (67.5% άνδρες). Δυστυχώς, έσπασε το αρνητικό ρεκόρ ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, και μάλιστα κατά πολύ, για το 2021 με την κατάσταση να είναι κρίσιμη.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πλέον η αγωνία είναι για τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι να ξεπερνά πλέον του 600, ενώ αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αγγίξουμε και τους 700. Το ρεκόρ διασωληνώμενων πιθανότατα θα σπάσει αύριο, Τετάρτη 17/03, μιας και οι 622 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»