ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Άλυτος γρίφος η άρση των μέτρων - Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, μετακινήσεις, σχολεία

Lockdown: Άλυτος γρίφος η άρση των μέτρων - Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, μετακινήσεις, σχολεία
Intime News

Πολλά είναι τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια για σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown - H χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό μέτρο που έχει «κλειδώσει».

Διπλό αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας καταγράφηκε την Τετάρτη (17/03), με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.465 κρούσματα της COVID-19 και 630 διασωληνωμένους.

Ωστόσο, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» μεταξύ κούρασης της κοινωνίας και κορύφωσης του τρίτου κύματος πανδημίας.

Η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτή την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Το λιανεμπόριο εξετάζεται να ανοίξει στις 29 Μαρτίου με sms στο 13032.

Βέβαια, οι όποιες αποφάσεις θα λάβουν σοβαρά υπόψη την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας τα οποία προς το παρόν δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Παράλληλα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει, επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ αντί για τις 19.00.

Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε και η κυρία Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες.

Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε τα 3.600 κρούσματα»

Την ίδια ώρα μιλώντας στο MEGA, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, έκανε δραματικές προβλέψεις ότι δυστυχώς την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα».

Βάσει αυτών των στοιχείων, οποιοδήποτε άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων φαντάζει δύσκολο και σίγουρα θα πάει πίσω, αφού η «συζήτηση για το άνοιγμα είναι θετική αλλά είναι λάθος, με την αίσθηση ότι θα είναι όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά».

Κατηγορηματικά αρνητικός παρέμεινε για οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριοτήτων, αφού μια τέτοια κίνηση θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων και είναι πρακτικό αδύνατο να συμβεί αυτό καθώς όλα θα καταρρεύσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κραυγή» Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα - Βγάλτε τον κόσμο έξω