ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον τραυματιοφορέα που ασελγούσε σε παιδιά: Τα θώπευε ενώ ήταν αναίσθητα

Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον τραυματιοφορέα που ασελγούσε σε παιδιά: Τα θώπευε ενώ ήταν αναίσθητα

Δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους τις λεπτομέρειες για τη δράση του 60χρονου τραυματιοφορέα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικα κορίτσια.

Ο 60χρονος εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για τις κακουργηματικές πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα ήταν καταγγελία που έγινε στις Αρχές από συνάδελφο του 60χρονου που αντιλήφθηκε τις αρρωστημένες πράξεις του.

Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες, όπως και καταθέσεις γονέων που «καίνε» τον κατηγορούμενο. Είχε προηγηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο, που κατέληξε στο ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για ανάρμοστη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργαζομένου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν πάρει σειρά από καταθέσεις, κυρίως από συναδέλφους και γονείς που ήταν δίπλα στα παιδιά τους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις

Από την προανάκριση προκύπτει ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο 60χρονος τραυματιοφορέας ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, έξι και οχτώ ετών. Τα δύο παιδιά νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και λόγω της χορήγησης φαρμάκων δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Σε μία από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, αναφέρεται ότι η δράση του τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε -μεταξύ άλλων- από μία ειδικευόμενη γιατρό και επιμελήτρια, η οποία φέρεται να τον είδε την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία.

Ωστόσο, επειδή φοβήθηκε ότι ίσως δεν είδε καλά, αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι έκανε ακριβώς το ίδιο σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση συναδέλφου του κατηγορουμένου, ο 60χρονος έγινε αντιληπτός να θωπεύει τα παιδάκια, εκμεταλλευόμενος ότι αυτά ήταν ακίνητα κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Για το περιστατικό σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε άμεσα η διοίκηση του νοσοκομείου που αμέσως διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Συνάδελφος του δράστη έκανε καταγγελία και στην Αστυνομία, η οποία χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο τον 60χρονο. Γρήγορα συνέλεξαν καταθέσεις, μέχρι που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον δράστη.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας και του πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματιοφορέας δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ever Given: Έλληνας πλοίαρχος στο Newsbomb.gr - Θέλει μέρες για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ