ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδα Νοεμβρίου τα κρούσματα - Kυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης

«Καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδα Νοεμβρίου τα κρούσματα - Kυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης
Intime News

Έντονη ανησυχία στους επιδημιολόγους δημιουργεί η εικόνα συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην αυξημένη μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης αποδίδει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρνει την πόλη σε επίπεδα Νοεμβρίου.

«Έχουμε αύξηση της τάξεως του 84%. Είμαστε σε επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Έχουμε όμως μια μεγάλη διαφορά. Ο Νοέμβριος προερχόταν από έναν ελεύθερο Οκτώβριο ενώ τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το 90% του ιού είναι από την βρετανική μετάλλαξη, που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νούμερα που καταγράφει σε νέα κρούσματα η Θεσσαλονίκη της τελευταίες ημέρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται και τις επόμενες ημέρες.

Για το άνοιγμα των Λυκείων στην πόλη, ανέφερε ότι αν επανέλθει η Γ’ Λυκείου με όλα τα αρμόζοντα μέτρα και με τη συνδρομή των self test, κατά την προσωπική του άποψη, δεν θα επιβαρύνει την διασπορά του ιού.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης είχε αναφέρει για Θεσσαλονίκη και Κοζάνη ότι «το ιικό φορτίο είναι μεγάλο και βαίνει αυξανόμενο, κυρίως, στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Κοζάνη. Η ταχύτητα αύξησης είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι πραγματικά επίφοβο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη