ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Το παρασκήνιο της απόφασης – Τι αποκάλυψε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Μαθητές σε προαύλιο
INTIME

Για το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη για άνοιγμα σχολείων από τις 12 Απριλίου αναφέρθηκε το μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο εκεί όπου υπήρξε ομοφωνία ήταν ως προς τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, τη διεξαγωγή, δηλαδή, δύο self test την εβδομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντίθετα διαφωνία, κατά τον κ. Βατόπουλο, υπήρξε για την ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων.

Όπως έγραψε το Newsbomb.gr την έντονη διαφωνία του για το άνοιγμα των λυκείων εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε από τη σύσκεψη, χωρίς να ψηφίσει, ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με άλλα 5 μέλη της επιτροπής που υποστήριξαν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του ιού.

Επανερχόμενο στο θέμα των Λυκείων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορονοϊού

Τι θα γίνει το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Εξέφρασε την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θρήνος στην Αμφιλοχία - Πέθανε ο γιος του Αποστολου Σουγκλάκου, Χρήστος