ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Να επιτραπεί και τις καθημερινές επιθυμεί η κυβέρνηση

Βολτα στη Δραπετσώνα
IN TIME

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές είναι ένα από τα θέματα που θέτει η κυβέρνηση στους λοιμωξιολόγους

Μέσα στις τελευταίες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το lockdown που ενεργοποιήθηκαν ήταν και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Μέχρι σήμερα, όμως, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιθυμεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο να επιτραπεί το επόμενο διάστημα και τις καθημερινές και γι' αυτό το θέτει και στους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν σήμερα.

Το σχετικό «σήμα» έδωσε, εξάλλου, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό πίσω από την πρώτη άρση των μέτρων για μετακίνηση από δήμο σε δήμο το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είπε «από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού».

«Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην ερώτηση «άρα θα επιτραπεί και τις καθημερινές η διαδημοτική μετακίνηση;» απάντησε:

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Τι ισχύει τα Σαββατοκύριακα

Παρελθόν θα αποτελεί για άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ο περιορισμός για τη χρήση του κωδικού 6 στο SMS στο 13033 που προβλέπει αποστολή μόνο για βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο καθώς τις καθημερινές δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση του συγκεκριμένου κωδικού.

Να σημειωθεί ότι τις καθημερινές είναι δυνατή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές από κατάστημα, ωστόσο, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να αλλάξουν δήμο για να αθληθούν.

Για τα ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Οποιος πολίτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά, θα πρέπει πρώτα να κανονίσει το ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει τα ψώνια του είτε με click away είτε με click in shop και στη συνέχεια να στέλνει SMS στο 13032.

Πώληση γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και εντός καταστήματος με την μέθοδο click in shop, με τον αυστηρό περιορισμό του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες, με ραντεβού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Ανατροπή στην… ανατροπή! Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια