ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος - Κορονοϊός: Μας ξέφυγε πάλι η πανδημία - Έχουμε φτάσει σε κόπωση που κάνουμε χαρακίρι

Καπραβέλος - Κορονοϊός: Μας ξέφυγε πάλι η πανδημία - Έχουμε φτάσει σε κόπωση που κάνουμε χαρακίρι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: “Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία”, δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής β´ ΜΕΘ Νοσ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία”, τόνισε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας.

“Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι” Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. “Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο”.

Δεν ξέρω που θα φτάσει η οροφή του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 – 1000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου” πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε τι πολιτική τουρισμού να κάνεις με αυτή την εικόνα.

“Θα καταστραφούμε σαν χώρα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ. Δεν είναι μόνο ωστόσο να τους καταγράψεις, πρέπει και να τους ανιχνεύσεις, συμπλήρωσε.

“Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε” ανέφερε ακόμα, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά. “Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας”, κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις - Ο οδηγός για τα self test