ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας για Εύοσμο: Μεμονωμένη η κατάληψη για τα self test – Συμμετείχαν και εξωσχολικοί

Κατάληψη λύκειο Εύοσμος
Το 1ο Λύκειο Ευόσμου
INTIME

Ως μεμονωμένο περιστατικό χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας την κατάληψη Λυκείου στον Εύοσμο για τα self test με τον Γενικό Γραμματέα να υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους καταληψίες βρίσκονταν και εξωσχολικοί

Ένταση επικράτησε το πρωί στο 1ο Λύκειο Ευόσμου μετά από κατάληψη για τα self test την οποία το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει μεμονωμένο περιστατικό υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους καταληψίες βρίσκονταν και εξωσχολικοί.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την κατάληψη, η οποία έχει σταματήσει, τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά.

Η ένταση στο σχολείο του Ευόσμου έχει ξεκινήσει από χθες, Τέταρτη, όταν μητέρα μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή επειδή δεν του επετράπη η είσοδος στην τάξη αφού δήλωσε άρνηση να υποβληθεί σε selt- test.

Μαθητές που ήθελαν να μπουν στις αίθουσες διαμαρτυρήθηκαν, ισχυριζόμενοι πως η κατάληψη υποκινήθηκε από γονείς αρνητές των self test.

«Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι αύριο, Παρασκευή, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

«Σήμερα δόθηκε εντολή και ξεκίνησε αμέσως η τηλεκπαίδευση και δεν χάθηκαν τα μαθήματα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε αρμοδίως, σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου περιλαμβάνονταν και εξωσχολικοί.

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις, ο γγ του υπ. Παιδείας δήλωσε: «Ζητώ από όλους τους μαθητές με συνεργατικότητα, συνέπεια και ηρεμία να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο, να παρακολουθούν τα μαθήματα, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να εγκλιματιστούν, να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου για τις εξετάσεις».

«Τα Λύκεια επαναλειτουργούν διαφυλάσσοντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν όμως εξακολουθήσουν πρακτικές καταλήψεων, εκεί θα τηρήσουμε την κείμενη νομοθεσία. Όποιος δεν συμμετέχει στο μάθημα παίρνει απουσία, όποιος παρεμποδίζει το μάθημα παίρνει απουσία. Είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεπή στάση των μαθητών θα συνεχιστεί ομαλά η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία» κατέληξε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ