ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζεται - Αυξήθηκαν οι θάνατοι

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζεται - Αυξήθηκαν οι θάνατοι

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, επεσήμανε ότι, παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες. 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε, πως η πανδημία μικρά ενθαρρυντικά σημεία σταθεροποίησης.

Σαφής είναι η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%.

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%. Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης», είπε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.067 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 824 οι διασωληνωμένοι