ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μετακινήσεις: Ποια δεδομένα εξετάζει η επιτροπή για το Πάσχα στο χωριό

Κορονοϊός - Μετακινήσεις: Ποια δεδομένα εξετάζει η επιτροπή για το Πάσχα στο χωριό

Απαντήσεις αναφορικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα δόθηκαν κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Ερωτώμενος για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το επιδημιολογικό επίπεδο που εξετάζει η επιτροπή προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», ο Επίκουρος Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι αυτή την ώρα είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι για το άνοιγμα των μετακινήσεων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας, όμως δεν έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το θέμα από την επιτροπή καθώς η επιδημιολογική κατάσταση δεν το έχει επιτρέψει. Ο ίδιος ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο για την απόφαση θα παίξει η πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη.

Ερωτώμενος εάν αναμένεται από την επιτροπή να αλλάξει κάτι στις επόμενες δέκα ημέρες, που θα μπορέσει επιτρέψει τις μετακινήσεις ο ό ιος ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, είναι μια δύσκολη κατάσταση το σύστημα Υγείας πιέζεται είναι προφανώς ένα στοιχείο που τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.067 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 824 οι διασωληνωμένοι