ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Οι τελικές εισηγήσεις - Πότε ανοίγουν εστίαση, σχολεία, μετακινήσεις

Άρση lockdown: Οι τελικές εισηγήσεις - Πότε ανοίγουν εστίαση, σχολεία, μετακινήσεις

Άρση lockdown: Η επιτροπή των ειδικών μετά από μία πολύωρη και κρίσιμη συνεδρίαση κατέληξε στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση σχετικά με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. 

Μετά από 6 μήνες lockdown, στις 3 Μαΐου γίνεται το πρώτο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα.

Η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης και κατέληξε στις αποφάσεις της σχετικά με τις μετακινήσεις, το Πάσχα, το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα σχολεία και την εστίαση.

Η εισήγηση για τη μετακίνηση εκτός νομού

Στην απόφαση να μην ανάψουν «πράσινο φως» στη μετακίνηση εκτός νομού κατέληξαν οι λοιμωξιολόγοι, με τους Έλληνες να κάνουν για δεύτερη φορά Πάσχα στην πόλη, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν προ το παρόν την χαλάρωση στις μετακινήσεις

To άνοιγμα, ωστόσο, των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να ξεκλειδώσει στις 14 Μαΐου, μαζί με την πρεμιέρα του τουρισμού.

Η εισήγηση για το τραπέζι του Πάσχα

Για την Κυριακή του Πάσχα και το εορταστικό τραπέζι η επιτροπή εισηγείται να είναι έως 9 άτομα από 2 οικογένειες σε κλειστούς χώρους και έως 12 άτομα αν το τραπέζι γίνει σε εξωτερικό χώρο.

Τι θα ισχύει με το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Για την Μεγάλη Εβδομάδα η επιτροπή εισηγήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 που είναι σήμερα και ειδικά για την Ανάσταση, εισηγούνται να αρχίσει στις 11.

Τι εισηγούνται για την εστίαση

Νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν θα ανοίξει η εστίαση, καθώς η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, κατέληξε στην απόφαση το άνοιγμά της να γίνει στις 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Η εισήγηση για Δημοτικά και Γυμνάσια

«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνεδρίαση της επιτροπής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, σε ότι αφορά τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά.

Η επιτροπή συμφώνησε να γίνει το άνοιγμα των συγκεκριμένων βαθμίδων στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που επιθυμούσε ευθύς εξαρχής και το Υπουργείο Παιδείας, όπως είχε τονίσει η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Δείτε πότε ανοίγει

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων