ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την Βόρεια Ελλάδα - Μεταβαίνει κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την Βόρεια Ελλάδα - Μεταβαίνει κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας

Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των Σερρών

Στην Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί αύριο Πέμπτη (22/4), κλιμάκιο του υπουργείου Υγεία, προκειμένου να πραγματοποιήσεις αυτοψία σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των Σερρών, καθώς είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα επιδημιολογικά δεδομένα στις εν λόγω περιοχές.

Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κοζάνης, των Γιαννιτσών και της Βέροιας, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, αποτελούμενο από στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, πρόκειται να επισκεφθεί ξανά την Βόρεια Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πέμπτη, 22/02/2020, αυτοψία στο νοσοκομείο της Καβάλας.
  • Παρασκευή, 23/02/2020, αυτοψία στο νοσοκομείο των Σερρών και στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό ζήτημα της επίσκεψής τους, είναι η διαθεσιμότητα των κλινών στα νοσοκομεία τόσο σε ΜΕΘ Covid, όσο και σε κλινικές, η δημιουργία ενός σχεδίου για την ανάπτυξη περεταίρω κλινών σε περίπτωση πληρότητας, αλλά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Το κλιμάκιο πρόκειται να συνομιλήσει με τους διοικητές των νοσοκομείων, διευθυντές κλινικών, αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24/02/2020, ώστε να επισκεφθεί τις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόρα Κατσέλη: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση η ηθοποιός - Υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση