ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο: Πότε καταργείται το SMS στο 13032 – Πώς θα γίνονται τα ψώνια

Καταστήματα
InTime

Λιανεμπόριο: Σύμφωνα με πληροφορίες, το sms στο 13032 για αγορές στα καταστήματα θα καταργηθεί μετά το Πάσχα.

Το «ΟΚ» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), έτσι ώστε να καταργηθεί η αποστολή του SMS στο 13032 έτσι ώστε να γίνονται οι αγορές από τα καταστήματα. Αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, δεν υπάρχει οριστική απόφαση παρά μόνο θετική άποψη της επιτροπής για το θέμα.

Μέχρι τότε, τα μέτρα που ισχύουν για το λιανεμπόριο παραμένουν τα ίδια. Τα καταστήματα λειτουργούν με τη μέθοδο click away και τη μέθοδο click in shop, με έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά κατάστημα πάντα μετά από ραντεβού.

Το SMS στο 13032 δεν χρειάζεται κωδικό, είναι χωρίς χρέωση και γίνεται μια φορά την ημέρα με χρονική ισχύ τις τρεις ώρες. Σε αυτό πρέπει να αναγράφονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και περιοχή. Η απάντηση είναι της μορφής «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα», και όπως αναφέραμε χρησιμοποιείται μια φορά ανά 24 ώρες και έχει ισχύ τριών ωρών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θα καταργηθεί το SMS στο 13032, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο τρόπος λειτουργίας του λιανεμπορίου. Κυρίως το αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι μέθοδοι του click away και του click in shop, ή αν θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Εμβολιασμός άνω των 30 ετών από τη Μ. Εβδομάδα - Το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος