ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσταση στις εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα - Με αυστηρά μέτρα προστασίας το «Χριστός Ανέστη»

Ανάσταση στις εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα - Με αυστηρά μέτρα προστασίας το «Χριστός Ανέστη»

Πάσχα 2021: Για δεύτερη χρονιά η Ανάσταση προσαρμόζεται στα όσα επιτάσσει η πανδημία του νέου κορονοϊού - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Μητρόπολη Αθηνών

Φωτογραφίες/ Βίντεο: Σπύρος Μελισσάρης

Στην Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο πριν τις 21.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για να παρακολουθήσουν ζωντανά τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Στη Μητρόπολη της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η Εσπερινή Δοξολογία, κατά την οποία εψάλη η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, στις 9 το βράδυ και όχι στις 12 ως είθισται έγινε η Ανάσταση λόγω των περιορισμών για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς τους γύρω δρομους έτσι ώστε να λάβει το Άγιο Φως, παρά το γεγονός πως η Ανάσταση φέτος, είναι καθόλα διαφορετική, με το «Χριστός Ανέστη» να ακούγεται στις 21.00 μ.μ. λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ξεκινά στις 22.00 μ.μ.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στη gallery:

Στις εκκλησίες συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Τα μέτρα για το πασχαλινό τραπέζι

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοί του