ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε προγραμματίζεται η αλλαγή στο ωράριο του lockdown

αυτοκίνητα Αθήνα

Η αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι ένα από τα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα

Το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι ένα από τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση κινείται με ορόσημο την 15η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγει η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, ο τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου έχει ανακοινωθεί ότι από την 15η Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Με την ίδια λογική το υπουργείο Πολιτισμού ζητά το άνοιγμα των μουσείων από τις 14 Μαΐου προκειμένου να υποδεχθούν από την επόμενη τους τουρίστες που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Το βασικό σενάριο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας θέλει το ωράριό της να μετακινείται προς τα μεσάνυχτα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να μιλά για κινήσεις «βήμα-βήμα».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά» ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για πιο μετά.

Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε «μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά», ενώ μίλησε και για την ώρα της λήξης της απαγόρευσης, γεγονός που προδιαθέτει πως μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει το 05:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τη μεγαλύτερη πίεση για την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας ασκούν οι άνθρωποι της εστίασης καθώς το σημερινό ωράριο που ξεκινά στις 11 το βράδυ δυσκολεύει, όπως λένε, την δουλειά τους καθώς οι πελάτες πρέπει να αναχωρήσουν το αργότερο στις 22:45.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Από τον Αύγουστο κυνηγούσε κοπέλες ο 22χρονος - Τι τον πρόδωσε