ΕΛΛΑΔΑ

Αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Ε.Ε.Σ.

Μήνυμα του προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιου Αυγερινού για τον τον εορτασμό της 8ης Μαΐου - Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. χορεύουν το τραγούδι Jerusalema

Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι αφιερωμένη η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που εορτάζεται το Σάββατο 8 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr Αντώνιος Αυγερινός, στο μήνυμά του, επισημαίνει τη συνεισφορά των εθελοντών και των εργαζομένων του Οργανισμού από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης και τη στήριξή τους προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου του Ε.Ε.Σ:

«Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες,

Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, (την 8η Μαΐου), την αφιερώνουμε στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού και χειροκροτούμε δυνατά.

Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας.

Με το παράδειγμά τους ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποιούν την κοινωνία των πολιτών ώστε με πράξεις αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού να αντιμετωπιστούν, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Δίνουνε όλοι τους δυναμικό "παρών", στην αντιμετώπιση των καθημερινών πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης.

Τέλος, οι εθελοντές όλων των σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού "Jerusalema" και σας το αφιερώνουν ελπίζοντας να σας προσφέρουν αισιοδοξία, δύναμη, χαρά, ελπίδα και κουράγιο.

Με Ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ
Dr Αντώνιος Αυγερινός
Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Προς επέκταση το ωράριο κυκλοφορίας - Τι θα γίνει με μουσεία, σινεμά, συναυλίες