ΕΛΛΑΔΑ

Στο 35% οι μειώσεις κρατήσεων από Γερμανούς

Στο 35% οι μειώσεις κρατήσεων από Γερμανούς

Το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην χώρα μας αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με στοιχεία από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, παρά τις προσπάθειες ακόμη και των Γερμανών τουρ οπερέιτορς, όπως η TUI και η Thomas Cook, που καλούν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας, που είναι "φιλόξενος, ασφαλής και φθηνός προορισμός", η πτώση στις κρατήσεις ξεπερνά το 35% από τη γερμανική αγορά.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην έκθεση του Βερολίνου, τόνισε πως: «Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ άσχημοo».

Ο κ. Κουμπαράκης επισήμανε : «Η πτώση στις κρατήσεις για την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα, ξεπερνάει το 35%. Οι Γερμανοί φοβούνται ότι δεν τους θέλουμε ως τουρίστες, ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από εσωτερικές αναταραχές στις διακοπές τους και ότι έχουμε ακόμη και ελλείψεις σε τρόφιμα και δεν θα έχουν να φάνε».

Οι πράκτορες ζητούν μείωση τιμών, από 15%-30%, σύμφωνα με τον κ. Κουμπαράκη, ενώ γίνεται προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα και έστω την τελευταία στιγμή να έλθουν τουρίστες στη χώρα μας το καλοκαίρι.

Ο ίδιος είπε ότι η πτώση στις κρατήσεις από την Αγγλία είναι 18%, από Ολλανδία 40%, ενώ οι αγορές της Ιταλίας και της Αυστρίας έχουν σχεδόν "εξαφανιστεί".

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Μανόλης Μανούσος, δήλωσε: «Εδώ στο Βερολίνο, το κλίμα είναι πολύ άσχημο από τους Γερμανούς. Ετοιμάζεται μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση».

Τέλος, ο προέδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ανδρέα Μεταξά υποστήριξε: «Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα και αυτή αποτυπώνεται στη μεγάλη μείωση των κρατήσεων. Γίνονται προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα».