ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Τα αναπάντητα ερωτήματα της δολοφονίας - Την σκότωσαν γιατί τους είδε;

Γλυκά Νερά: Τα αναπάντητα ερωτήματα της δολοφονίας - Την σκότωσαν γιατί τους είδε;

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ελλάδας ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά έχει σοκάρει την κοινωνία, με την ΕΛ.ΑΣ. να διεξάγει ενδελεχείς έρευνες προκειμένου να βρει τα στοιχεία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των κακοποιών που σκότωσαν μία 20χρονη μητέρα δίπλα στο 11 μηνών μωράκι της.

Η 20χρονη Κάρολαϊν που βρήκε ασφυκτικό θάνατο στα χέρια των κακοποιών που τη βασάνισαν με γυμνά χέρια θα κηδευτεί στην Αλόννησο το μεσημέρι της Παρασκευής (14/05).

Οι τρεις αδίστακτοι ληστές, που έχουν επικηρυχθεί για 300.000 ευρώ, εισέβαλαν στη μονοκατοικία, όπου ζούσε το ζευγάρι με το 11 μηνών μωρό τους, και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δεν γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού.

«Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών» και γι’ αυτό τη σκότωσαν, εκτίμησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ANT1.

«Θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι», πρόσθεσε.

Τι ερευνούν οι Αρχές - Ποιοι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο»

Στοιχεία για τη διαδρομή των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει εάν οι δράστες κινήθηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Τα δύο κλιμάκια των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών, τα οποία συγκροτήθηκαν για τη σύλληψη των ληστών, εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα την επίμαχη ώρα.

Το ερώτημα είναι εάν τα μέλη της συμμορίας κινήθηκαν ή όχι προς την έξοδο της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς τη δυτική Αττική. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, τότε οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να κλείσουν τον κύκλο των υπόπτων, διότι θα επικεντρωθούν στις σκληρές ομάδες ληστών της συγκεκριμένης περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετές είναι οι σκληρές συμμορίες που «χτυπούν» σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και στη συνέχεια επιστρέφουν (πολλές φορές μέσω της Αττικής Οδού) στην «έδρα» τους.

Την ίδια ώρα, οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν καταρτίσει λίστες με σκληρούς κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Στόχος τους είναι να εξετάσουν που βρίσκονται αυτή την περίοδο τα άτομα αυτά και εάν έχουν «ενεργοποιηθεί» εκ νέου, μέσω της συμμετοχής τους σε κάποια εγκληματική οργάνωση. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να «σαρωθεί» η περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα διαπιστώσουν εάν την ώρα της ληστείας υπήρχαν ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.

Το Τμήμα Διαρρηκτών έχει ανασύρει ταυτόχρονα φακέλους παλιότερων επιθέσεων, με τις οποίες θα μπορούσαν να συνδέονται οι δολοφόνοι της 20χρονης. Χαρακτηριστικά εξετάζονται βίαιες επιθέσεις με στόχο ιδιοκτήτες σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν περιγραφή για έναν «κοντό άντρα» που έδειξε απάνθρωπη αγριότητα απέναντι στην 20χρονη φοιτήτρια και μητέρα του μωρού, μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το έγκλημα «αργά ή γρήγορα» θα εξιχνιαστεί. Η αισιοδοξία τους πηγάζει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, από το γεγονός ότι οι δράστες έμειναν για τουλάχιστον 30-45 λεπτά μέσα στο σπίτι, κινούμενοι σχεδόν σε όλους τους χώρους. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι είναι σεσημασμένοι, αυξάνει -κατά τους αστυνομικούς- τις πιθανότητες να άφησαν πίσω τους είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε γενετικό υλικό. Έτσι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια υπάρχουν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αυξημένες πιθανότητες ταυτοποίησής τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά