ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Μικρή αλλά αναμενόμενη αύξηση στις νέες διαγνώσεις - Έχουμε ακόμη δρόμο

Γκίκας Μαγιορκίνης
IN TIME

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως αυτή διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα, μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Βρισκόμαστε σε πορεία σταθεροποίησης της επιδημίας», δήλωσε, τονίζοντας πως υπάρχει μικρή αλλά αναμενόμενη αύξηση στις νέες διαγνώσεις, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των αργιών έγιναν λιγότερα τεστ.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

«Έχουμε ακόμη δρόμο για επιστροφή στην κανονικότητα, γι΄αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης

Όσον αφορά στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.188 νέα κρούσματα και 56 θανάτους, ενώ σε 677 μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράγισαν καρδιές για την Καρολάιν: Ο σύζυγος της 20χρονης είπε «αντίο» με το μωρό τους αγκαλιά