ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ - Ένταση και χημικά (pics)

Πρεσβεία Ισραήλ
Λευτέρης Παρτσάλης

Παλαιστίνιοι που ζουν στη χώρα μας, διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Μουσών - Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν στην πορεία αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου (15/5).

Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρήψη νερού προς τους διαδηλωτές.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη Gallery:

Αμείωτη η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Παρά την εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις έπειτα από πέντε ημέρες μαχών μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστίνιων ανταρτών, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε πολλούς στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ενώ πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ.

Μεταξύ των θυμάτων αυτών των τελευταίων βομβαρδισμών είναι οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν την ώρα που βρίσκονταν σε τριώροφη κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων αλ Σάτι, στη δυτική Γάζα.

«Τα παιδιά ήταν ασφαλή στο σπίτι τους, δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες», κατήγγειλε ο πατέρας τους Μοχαμάντ Αμπού Χάταμπ από το νοσοκομείο της Σίφα, μιας πόλης της Γάζας.

Τα παιδιά σκοτώθηκαν «την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ», πρόσθεσε αναφερόμενος στο έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «μια φρικτή σφαγή στον καταυλισμό αλ Σάτι».

Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 32 παιδιά και 21 γυναίκες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ενώ άλλοι 950 έχουν τραυματιστεί.

Η Αίγυπτος άνοιξε το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα ώστε να μπορέσουν να περάσουν δέκα ασθενοφόρα που μετέφεραν Παλαιστίνιους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, προκειμένου να λάβουν βοήθεια σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός για να εκτίσει την ποινή του - Βίντεο με την μεταγωγή του