ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί - Ποιοι κάνουν self test

Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Άνοιξαν σήμερα (17/5) οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, χωρίς self test για τους μαθητές. 

Άνοιξαν ξανά σήμερα οι βρεφονηπιακοί - παιδικοί σταθμοί χωρίς μάσκες και τεστ για τα παιδιά, αλλά με αυστηροποιημένο πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο σε νήπια και προνήπια όπως και τα self test, σε ηλικίες από τεσσάρων ετών και πάνω.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες , που σας παραθέτει το Newsbomb.gr, τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς, είναι ενθουσιασμένοι για την επιστροφή τους στα θρανία.

Η Μαρινά Μπενέκου ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού, μίλησε στο Newsbomb.gr, για την επιστροφή των μαθητών, λέγοντας πως, «τα παιδιά επέστρεψαν με μεγάλο ενθουσιασμό, χαρούμενα με ανυπομονησία περίμεναν όλα να δουν μετά από τόσο καιρό τους φίλους τους. Το σχολείο είναι το φυσικό περιβάλλον των παιδιών, το οποίο τους προσφέρει όλα όσα χρειάζονται. Οι γονείς ήταν ακόμα πιο ενθουσιασμένοι από τα παιδιά».

Σε αντίθεση με τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί στους παιδικούς σταθμούς υποχρεούνται δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν self test και να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, όπως υπογράμμισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυστηροποιούμε το πρωτόκολο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που οι εκπαιδευτικοί είχαν ξεκινήσει με προαιρετικές μάσκες», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο OPEN.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self-test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πότε πρέπει να τα κάνουν