ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το σχέδιο του «Ευαγγελισμού» για το καλοκαίρι – Οι αλλαγές στο νοσοκομείο

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το σχέδιο του «Ευαγγελισμού» για το καλοκαίρι – Οι αλλαγές στο νοσοκομείο

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΦως στο τούνελ της πανδημίας βλέπουν οι γιατροί της χώρας – Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος η μεγάλη αποκλιμάκωση θα έρθει όταν «χτιστεί» το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 50% - Το σχέδιο του «Ευαγγελισμού» για το καλοκαίρι

Αισιόδοξος για την αποκλιμάκωση της πανδημίας και κατ’ επέκταση για την βελτίωση της εικόνας του ελληνικού συστήματος υγείας εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος .

«Όταν χτιστεί το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 50% τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους. Εμείς στο νοσοκομείο βλέπουμε ήδη μια μικρή αποκλιμάκωση τόσο στις εισαγωγές COVID ασθενών αλλά και στις ΜΕΘ. Ωστόσο πλέον υπάρχει πίεση από τα non covid περιστατικά που έχουν μείνει πίσω», αναφέρει ο κ. Μπουλμπασάκος.

Και προσθέτει: «Ήδη στον Ευαγγελισμό έχουμε πάρει την απόφαση από τον Ιούνιου, όταν δηλαδή θα μειωθούν ακόμα παραπάνω οι ασθενείς covid να μειώσουμε τις ΜΕΘ σχεδόν στο μισό. Δηλαδή από τις 190 κλίνες να κρατήσουμε τις 80. Θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο».

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.812, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.266 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.210 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.534 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Άνθης: Τραγικό τέλος - Ταυτοποιήθηκε η σορός του