ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση: Πότε αποφασίζονται οι αλλαγές

Απαγόρευση κυκλοφορίας
INTIME

Η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και η μουσική στην εστίαση είναι δύο από τα βασικά μέτρα του lockdown για τα οποία αναμένονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα

Στην επισκόπηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα θα προχωρήσουν σήμερα, Παρασκευή, τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας ενώ αναμένονται αποφάσεις για θέματα, όπως, η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση.

Μια εικόνα για το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε την Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία εκτίμησε ότι «μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μείνει ως έχει».

Οι σκέψεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν είτε στο να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30, είτε και στην πλήρη κατάργησή της.

Όσον αφορά την μουσική στην εστίαση το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει για την επαναφορά της καθώς έχει ανοίξει και ο τουρισμός παραπέμποντας, ωστόσο, πάντα στις αποφάσεις των ειδικών.

Την ίδια ώρα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου.

Αλλαγή εξετάζεται και για την υποχρέωση διεξαγωγής self test όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις από τις 15 Ιουνίου και μετά να καταργηθούν για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου ή τη μια της Johnson & Johnson.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...