ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Πότε σταματάει η χρήση τους από τους πλήρως εμβολιασμένους

Self test: Πότε σταματάει η χρήση τους από τους πλήρως εμβολιασμένους

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Εξηγήσεις σε σχέση τη χρήση των self test από τους πλήρως εμβολιασμένους έδωσε ο Υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Για τα Self test ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στον ΑΝΤ1 ότι, αναμένονται αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το κατά πόσον θα παραμείνει υποχρέωση όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως η διενέργεια τους και η δήλωση τους, λέγοντας πως εκτιμά ότι «το πολύ μέχρι την 1η Ιουλίου κάποιοι καινούριοι κανόνες θα έχουν θεσπιστεί».

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους φαρμακοποιούς της χώρας για την βοήθεια τους αυτόν τον μήνα με τα self test, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αυτό για την διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που υπήρχαν πριν από την πανδημία», ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις φαρμακοποιών για την διάθεση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η διάθεση τους από τα φαρμακεία και κάλεσε τους φαρμακοποιούς «να επικρατήσει η λογική», αλλά προσέθεσε ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την διάθεση τους», χωρίς πάντως επισήμως να αποκαλύψει αν τα self test θα γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα ή άλλες επιχειρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: «Πρεμιέρα» με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία