ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη - Έκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα - Χαρδαλιά με τον περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Κρήτης - Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο νησί της Κρήτης έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω ελευθερίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη 20 κρούσματα.

Για τον λόγο αυτό συγκαλείται στις 15:30 έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αναμένονται και ανακοινώσεις σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: «Θα μιλήσω με πράξεις» έγραφε τον Απρίλιο ο ιερομόναχος