ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρο: «Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση το μέτωπο

Φωτιά στην Πάρο: «Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση το μέτωπο

Φωτιά: Η αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε την Κυριακή (27.06) από την περιοχή Κώστος, έχει σημάνει εκ νέου συναγερμό στην Πάρο.

Τα νέα που καταφτάνουν από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρο δεν είναι ευχάριστα, καθώς οι νέες αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και προβλήματα. Από την Κυριακή είναι σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή ΟΤΑ και εθελοντών, ωστόσο παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε αργά το απόγευμα υπήρξε νέα έξαρση της φωτιάς από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το parianostypos.gr, η φωτιά μέχρι το απόγευμα είχε περάσει από το βουνό στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στη Λαγκάδα και κατευθύνθηκε εκ νέου προς τις Λεύκες. Τα εναέρια μέση επιχειρούν διαρκώς, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και τα οχήματα που κλήθηκαν σε βοήθεια από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο και Σάμο.

Οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, καθώς οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα το μέτωπο οδηγείται προς τη μονή του Αγίου Γεωργίου στη Λαγκάδα και την περιοχή Τζάνε. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη στο νησί, ωστόσο, για την ώρα το μέτωπο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Είναι ενδεικτικό πως, όπως και την Κυριακή, οι φλόγες και οι καπνοί είναι ορατοί από τη γειτονική Νάξο.

Βίντεο από τη Χώρα της Νάξου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Freedom Pass - Εμβόλιο: Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα και πού θα χρησιμοποιείται