ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Έξυπνες» πινακίδες στο κέντρο της πόλης μας μαθαίνουν ιστορία (pics)

Έξυπνες πινακίδες Θεσσαλονίκη

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από κομβικούς δρόμους της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι πρώτες «έξυπνες» πινακίδες, από τις συνολικά 450 που αναμένεται να υπάρξουν, ξεκίνησαν να τοποθετούνται σήμερα το πρωί στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με χορηγία της εταιρείας Μασούτης Α.Ε.

Οι πρώτες πινακίδες ονομασίας και ιστορικών πληροφοριών, που ενσωματώνουν τη χρήση QR-Code και ετικετών NFC (Near Field Communication), τοποθετήθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του εκπροσώπου της εταιρείας Μασούτης Α.Ε. Σάββα Τορτοπίδη.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κομβικούς δρόμους της πόλης και να λάβουν όλες τις πληροφορίες σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Στις νέου τύπου πινακίδες που τοποθετούνται στο κέντρο της πόλης αναγράφονται σύντομες πληροφορίες σχετικά με την ονομασία κάθε δρόμου τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Παράλληλα, σε κάθε πλευρά τους οι πινακίδες διαθέτουν QR code που οδηγεί σε περισσότερες πληροφορίες για την οδό και στις δύο γλώσσες, ενώ με τη χρήση της τεχνολογίας NFC οι διερχόμενοι θα μπορούν μέσω του κινητού τηλεφώνου τους να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα με τις πληροφορίες για κάθε δρόμο.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery:

Με μια ερώτηση προς τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολίτες ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Ποιος ήταν ο Ιωάννης Τσιμισκής;», αναφέροντας στη συνέχεια πως όλοι έχουμε προχωρήσει σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά κανείς δε ξέρει γιατί έχει πάρει αυτή την ονομασία.

«Ακριβώς αυτό έρχεται να επιλύσει ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθετώντας πινακίδες αρχικά στο κέντρο της πόλης και σταδιακά σε όλο τον δήμο που να δίνει πληροφορίες με βάση την ονομασία των οδών, είτε αναφέρεται σε πρόσωπα, είτε σε ιστορικά γεγονότα», εξήγησε ο κ. Ζέρβας, συμπληρώνοντας ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντικό όλη αυτή η πληροφορία που λείπει από την πόλη μας, όλη αυτή η βαριά και ουσιαστική ιστορία που κουβαλάει αυτή η πόλη των 24 αιώνων, έλειπε από όλη αυτή τη πληροφορία που δίνει ο δήμος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαϊάμι: Νεκρός ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής στο κτήριο που κατέρρευσε