ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές πλήττονται από τη νέα αύξηση - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές πλήττονται από τη νέα αύξηση - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες, τα νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - «Αποδίδει» ο εμβολιασμός στους θανάτους οι οποίοι έχουν κρατηθεί παρά την άνοδο σε μονοψήφιο , ενώ οι ΜΕΘ αποφορτίζονται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς

Σε μια «ρευστή» κατάσταση έχουν περιέλθει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, λόγω των τοπικών εξάρσεων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο επταήμερο, ανεβάζοντας αισθητά το ποσοστό των ενεργών κρουσμάτων κατά 75%.

Από την πλευρά τους κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εντατικοποιούν τις προσπάθειες εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα. Όπως φαίνεται άλλωστε και από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η επίτευξη ενός επαρκούς ποσοστού στα «τσιμπήματα» του πληθυσμού έχουν επιφέρει μια μεγάλη επιβράδυνση στους θανάτους, αλλά και αποφόρτιση των ΜΕΘ.

Το «καμπανάκι» κινδύνου έχει χτυπήσει ήδη για τις περιοχές της Αττικής, της Κρήτης αλλά και του Νότιου Αιγαίου, όπως επεσήμανε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Αττική, που βρίσκεται καθ΄όλη την διάρκεια της πανδημίας στην πρώτη θέση της επικράτειας, -με την Δευτέρα να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ 408 νέες μολύνσεις-, ακολουθεί το Ρέθυμνο με 38, ενώ τον προβληματισμό που επικρατεί για την Κρήτη ολοκληρώνει το Ηράκλειο όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα.

Σε υψηλά αναλογικά επίπεδα βρίσκεται και η Μαγνησία, Λάρισα και Κόρινθος με 31, 16 και 15 νέα νέες μολύνσεις αντίστοιχα, ενώ «ευθυγράμμιση» παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη όπου ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα.

Δείτε τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τους 15-17