ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Μπαμπινιώτης: «Να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου ουσιαστικά»

Γ. Μπαμπινιώτης: «Να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου ουσιαστικά»

Να εορτασθεί η 25η Μαρτίου με ουσιαστικό τρόπο και όχι με πανηγυρικό ανάφερε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στις οδηγίες που έστειλε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με το θέμα του εορτασμού.

Ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα «ιστορικό γεγονός που πρέπει εορτάζεται στα σχολεία με καθολική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών».

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε πως «η συμμετοχή μαθητών σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά, αποτελεί ελάχιστη δική μας συμβολή στη μνήμη αυτών των ηρώων, στην ιστορική μνήμη του νέου ελληνισμού, πράγμα που είναι χρέος μας να νιώσουν και να σεβαστούν πρώτοι και πάνω απ' όλα οι νέοι μας».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε με τις παρελάσεις δίνεται η ευκαιρία οι δάσκαλοι και οι γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους «συμμετέχοντας και οι ίδιοι ψυχικά στον εορτασμό και -παρ' όλη τη συσσωρευμένη πικρία που έχει πλημμυρίσει τις ψυχές μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που περνά η χώρα μας- δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ιδιαίτερα: «Επικαλούμαι την ευαισθησία όλων των εκπαιδευτικών για το μοναδικής σημασίας ιστορικό γεγονός της εθνικής μας παλιγγενεσίας».